פתחי ביוב בחדרי רחצה- חידושים בתחום
פתח ניקוז מים במקלחון הכרחי כדי לנתב את המים אל צנרת הביוב. צנרת ופתחי ביוב שאינם מותקנים באופן תקני ונכון יכולים ליצור בעיות של ניקוז, ריח רע והצפות. אם זה זה הכרחי – כדאי לעשות את זה אסתטי ויפה. בנוסף לפתח ניקוז המים במקלחון פעמים רבות יש צורך בפתחי ביוב נוספים בנקודות פיצול הצנרת.
מומלץ למקם את פתחי הטיפול הללו במקומות נסתרים ככל האפשר אך לעיתים אין ברירה והם נמצאים במקום חשוף.
עד ממש לא מזמן הפתרון היחיד לכיסוי נק' הניקוז במקלחונים
ותאי הביוב בחדרי הרחצה היו מכסי פלסטיק לבנים. כיסויים אלה התבלו,
התלכלכו ונשרטו עם השימוש.
עם השניים ניתן היה למצוא כיסויים בצבעי בז' או אפור, כיסויי מתכת ואפילו כיסויים מצויירים בסגנון אריחי בטון ישנים אבל הם אף פעם לא התאימו במדויק לאריחים ברצפה. בנוסף לכך המבנה של נק' ניקוז מרכזית הצריכה חיתוך של האריחים והנחתם בשיפוע כלפי פתח הניקוז.
חיתוך האריחים התבצע פעמים רבות בצורה מרושלת, קצוות האריח נסדקו והמראה של פתחי הניקוז והאריחים סביבם באופן כללי לא מלבב. בשנים האחרונות פותחו מספר פתרונות נהדרים שמחליפים את פתח הניקוז הסטנדרטי.
העלויות מעט גבוהות יותר אך בשיפוץ שבו התקציב מאפשר מעט גמישות הם בהחלט אפשריים ומומלצים.
הפתרון הנפוץ הוא תעלת ניקוז בגדלים ובצורות שונות – שילוב תעלות ניקוז בחדרי רחצה הופך נפוץ יותר ויותר ומהווה תחליף אלגנטי ואסתטי לפתח הניקוז הישן. אפשר למצוא היום מגוון שלם של תעלות ניקוז העשויות במגוון חומרים שונים, גדלים ודגמים. ניתן להניח אותן במיקומים שונים על הרצפה או הקיר, כל עוד הן במקום בטוח שלא מפריע למי שמתקלח ומצליחות לנקז לתוכן את כל המים. חשוב לבחור בתעלות בעלות יכולת ספיקה גבוהה המתאימה לגודל המקלחון, לייצר שיפועים טובים שתואמים את מבנה וצורת התעלה.
1. פס ניקוז מאורך תעלת הניקוז הנפוצה ביותר היא פס ניקוז מאורך וצר.
היא מגיעה ברוחב של כ-10 ס"מ ובאורכים שונים (כ-30 ס"מ ועד 1.2 מ' אורך)
כך שניתן להתאימם לגודל המקלחון. התעלה מגיעה בגוונים שונים (כמו כסף, זהוב ושחור) בגימורים שונים (מט, מבריק) ובדוגמאות שונות (פלטה ללא חורים כשהניקוז מתבצע במסגרת התעלה או לחילופין פלטה מחוררת חורים בצורות שונות כמו עיגולים, פסים, זיגזג, שילוב של אריח וכו'). אני במיוחד אוהבת את הפתרון בו ניתן לשלב בתעלה את אריח- זהו בעיני הפתרון האחגנטי וה"נקי" ביותר מפני שנשמר רצף של ריצוף וכמעט ולא ניתן להבחין בתעלת הניקוז.
תעלות ניקוז של חברת UNIDRANE מדנמרק מיובאים לארץ ע"י חברת NOTALY
תעלת ניקוז במקלחון עם אריחים דמויי פרקט
2. קופסאות ניקוז מרובעות אטומות שסביבן חריץ דק דרכו עוברים המים. גם בתעלות ניקוז אלה ניתן לשלב את האריח שבחרנו לרצפה. קופסאות אלה מתאימות למי שלא מעוניין בתעלה הצרה והארוכה ועדיין מעוניין בניקוז אסתטי יותר.
תעלות אלה יכולות גם לשמש לפתחי הטיפול הנוספים בחדרי הרחצה, אם יש כאלה במקומות גלויים.
תעלת ניקוז ריבועית מסוגננת
3. תעלת ניקוז פינתית מאפשרת יצירת ניקוז פינתי, אם לא מעוניינים שהניקוז יהיה באזור בו עומדים.
תעלת ניקוז פינתי מחופה באריח זהה לאריחי המקלחון של חברת UNIDRANE
4. תעלה נסתרת צמודת קיר תעלת ניקוז זו מותקנת בחלק התחתון של הקיר אליו פונה שיפוע האריחים ברצפת המקלחון והיא ניתנת לכיסוי באריח שבוחרים לקיר או בחומרים אחרים כמו שיש, קוריאן ועוד.
תעלה ניקוז קירית של חברת שוני
5. מכסה המיוצר מאריחי הריצוף של המקלחון– פתרון נוסף שאני מאוד אוהבת, בעיקר בפרוייקטים בהם התקציב הדוק, הוא להחליף את כיסוי הפלסטיק בכיסוי שעשוי מהאריח שבחרנו לרצפה. באמצעות חיתוך בלייזר בלחץ מים או במקדחי יהלום חותכים עיגול מהאריח ויוצרים בו נקבים רבים דרכם עוברים המים. בתאי הביקורת האחרים, אם נמצאים במקום גלוי, ממקמים כיסוי ללא חורים. כשעושים עבודה יפה פתח הטיפול כמעט אינו נראה, ממש כמו המשך טבעי של הרצפה.
פתרון זה זול יותר מתעלת ניקוז מפני שהעלות הנוספת היא רק של הכיסוי עצמו (350-500 ש"ח לכיסוי) ואינו עלות נוספת לעבודת אינסטלטור או הקבלן.
פתח ניקוז מהאריח הנבחר